esc button
EN
search icon

פָּרָה_דִיגְמָה

אהוד שילה

עיצוב וטכנולוגיה

מנחה — 

שלומי אזולאי

מערכת ללמידת עמיתים בקרב רופאים יועצים בקהילה

רופאים ורופאות בקהילה פועלים בסביבה רוטינית, שוחקת ויחידנית – כל אחד ספון בקליניקה שלו, לבד עם המחשב וחדר ההמתנה. אחד האתגרים העולים מתוך אופי עבודה כזה הוא התקבעות של פרדיגמות מחשבתיות המביאה לירידה במתח המקצועי, ברמת היצירתיות והיכולת לזהות פתולוגיות ייחודיות.

בשונה מעבודה בצוותים בבתי חולים, שבהם המהלך הטיפולי בחולים נעשה תוך שיתוף פעולה מקצועי והיחשפות לצורות חשיבה שונות – במרפאות בקהילה האבחון והטיפול נעשים תוך התבססות על הידע המקצועי והניסיון שיש לרופא המטפל עצמו. בעצם מתקיים מהלך של סיעור מוחות לבד: סיעור מוח.

בפרויקט זה אני מציע מערכת דיגיטלית שתקיים שיתוף נתונים בין קולגות – רופאים עמיתים בקהילה בעלי התמחות מסוימת – ותאפשר להם לחלץ תובנות ביחס לאבחונים ולאנמנזות (רישום תולדות החולה) שבוצעו במהלך עבודתם במרפאות בקהילה.

המערכת אוספת מידע מתוך סיכומי הביקור אותם כל רופאה כותבת, ומחלקת את הטקסט לקטגוריות שונות: נתונים אישיים של המטופל, תיאור התלונה, משך, טיפולי עבר, ממצאים ואבחנה משוערת.

בסוף כל שבוע המערכת מציגה לרופאה תובנות לגבי כמות האבחונים שנתנה עבור כל פתולוגיה ביחס לקולגות שלה, ובנוסף מאפשרת להעמיק, ללמוד ולבחון כל פתולוגיה באמצעות יצירת תרשים אנמנזה אופייני והצעת שאלות חלופיות שעשויות להביא לאבחנות שונות.

המערכת הממוחשבת מהווה מעין עמית למקצוע הנותן משוב ביקורתי שאינו שיפוטי ומהווה פתח להתבוננות ובחינה עצמית של דפוסי חשיבה שהתקבעו עם הזמן ומציע דרכי פעולה חדשות.

הפרויקט שואב השראה מכלים כמו רשתות חברתיות, כלים של שיתוף ידע תיאורטי ופרקטי המאפשרים לגבש רעיונות חדשים חרף העדר היכרות ישירה בין משתפי הידע. הידע מוטמע באופן מיטבי ותחושת הבדידות המקצועית מתמתנת.

No items found.

אהוד שילה

אהוד שילה הוא מהנדס מכונות, בוגר תואר ראשון (B.Sc) בהנדסת מכונות מאוניברסיטת בן-גוריון, ותואר שני (M.Des) בעיצוב תעשייתי במסלול עיצוב וטכנולוגיה מבצלאל. אהוד עוסק בתכן מכאני של מערכות מכ"ם מוטסות לתעשייה הצבאית. הוא מתמחה בתכנון, פיתוח ועיצוב הנדסי של מוצרים תעופתיים מורכבים, בעל ניסיון בניהול מוצר משלב הרעיון, דרך הייצור ועד הטמעת המוצר אצל הלקוח. עבודותיו של אהוד במסגרת התואר השני עוסקות בשימוש בטכנולוגיה ככלי עיצובי של מערכות וממשקים משפרי איכות חיים, תוך מחקר עיצוב וחווית משתמש.

פרויקטים נוספים