עדי סימון
ניהול עיצוב וחדשנות
מנחה —
הדס זמר בן-ארי ורועי ביגר
המחקר החל בבחינה של השפעות התרבות הדיגיטלית על החברה. זיהינו חיבור בין מגמות חברתיות ופוליטיות כלל-עולמיות להתנהלות ברשתות החברתיות. במהלך ניסוח שאלת המחקר, החיים עצמם חברו לפרויקט, כשבינואר 2023 הכריז שר המשפטים יריב לוין, על ה״רפורמה המשפטית״. כאמהות לצעירים, לא יכולנו להתעלם מהתסיסה הפוליטית בארץ, ולכן רצינו לבחון את ההשפעות של אותה תרבות דיגיטלית על המעורבות הפוליטית שלהם.
הנחת המוצא היתה כי דמוקרטיה חזקה מתאפיינת במעורבות אזרחית גבוהה. אולם במהלך המחקר נוכחנו לדעת שקיים פער בין מעורבותם של צעירים במחאות עבר לבין השתתפותם המוגבלת במשבר הנוכחי בישראל. התמקדנו בצעירים בגילאי 20-25, המוגדרים ״ילידים דיגיטליים״, ואת השפעת התרבות הדיגיטלית והרשתות החברתיות עליה. עניין אותנו לדעת מה חושבים בני שכבת גיל זו, שבמהלך ההיסטוריה היוו את שכבת המחאה האנרגטית והאפקטיבית ביותר: איך הם תופסים את עמדתם האזרחית, את יכולת ההשפעה שלהם, ומה יגרום להם או ימנע מהם להיות מעורבים. גילינו שהתמונה מורכבת: זהו אמנם דור ערכי אך מסיבות מגוונות השתתפותו במחאה מוגבלת.
החסמים והמאפשרים שעלו במחקר הובילו לגיבוש מודל להגברת מעורבות אזרחית אצל צעירים. על בסיס המודל יצרנו את ״זוזו״: פלטפורמה דיגיטלית שמעודדת השתתפות בחיזוק הדמוקרטיה הישראלית. המודל נוצר בעקבות ראיונות שערכנו עם צעירים, מומחים ובעלי עניין, ומורכב מארבעה עולמות תוכן: תיווך מידע, מעטפת חברתית, תמיכה רגשית והדגשת מקומו של הפרט בסיפור הגדול, תוך חיבור בין הדיגיטלי לפיזי.
בעיצוב הפלטפורמה התבססנו על 5 עקרונות:
בסרטונים באפליקציה, אנחנו מציגות את סיפורם של בר, מיקי ואלה ואת האופן שבו הפלטפורמה מחזקת אותם במצבים של תחושת חוסר מסוגלות, חוסר עניין או הצפה רגשית.
מעצבת חווית משתמש עם ניסיון של למעלה מעשרים שנה בעיצוב מערכות מורכבות בתחומי ניהול רשתות, אוטומציה, אבטחת מידע ומדיקל.
כיום מובילה את תחום עיצוב המוצר בסטרט-אפ MDI Health אשר בונה מערכת אוטומציה עבור רוקחים קליניים לטיפול במטופלים מרובי-תרופות.
בוגרת תואר שני בעיצוב תעשייתי, מסלול ניהול עיצוב וחדשנות, בצלאל.
בוגרת תואר ראשון במחלקה לתקשורת חזותית, בצלאל.
נשואה, אם לשלושה ולחתול, מתגוררת בתל-אביב.