אכילה היא פעולה בסיסית והישרדותית. התפתחות תעשיית המזון ואורח החיים המודרני הביאו להתרחקות האדם מתהליכי גידול וייצור המזון. כיום פועלים על צרכנים מנגנונים שונים המשפיעים על בחירות התזונה: רשתות שיווק, אורח חיים מהיר, השפעות חברתיות ודתיות, כלי תקשורת ורשתות חברתיות. כמעט ואין בחיינו מנגנונים המאפשרים השקעה ומחשבה במה שאנו אוכלים.
אכילה מודעת היא גישה בה אנו אוכלים תוך תשומת לב מלאה לאוכל שבפה ובצלחת שלנו, תוך נוכחות ברגע ושימוש בחושים וברגשות. גישה זו מעודדת הקשבה למנגנוני הרעב והשובע ומאפשרת לנו לחזק את שליטתנו בזמן שאנו אוכלים.
במהלך מחקר העיצוב, בחנתי את השינויים המתרחשים אצל הסועדים בפן הרגשי והחברתי בארוחה קבוצתית המשלבת תרגול אכילה מודעת. בהתאם לממצאים, עיצבתי את "תחושות בטן" – חוויית אכילה חדשה המשלבת את עקרונות האכילה המודעת ומהווה פרשנות חדשה לארוחה ישראלית חברתית. בארוחה הוגשו שלוש מנות המעודדות את הסועדים להשתמש בחושים באמצעות עיצוב האוכל וההגשה. כל מנה מעודדת שימוש שונה בחושים הפיזיים כדי לאפשר הבחנה ולמידה עצמית על מה שמעורר אצל הסועדים את ההקשבה לגוף.
הדס בוני היא מעצבת שירות הפועלת במגזר הציבורי כחמש שנים. במסגרת עבודתה מלווה פיתוח של שירותים חדשים וקיימים בעיריית ירושלים ועמותות למען אוכלוסיות שונות: הגיל השלישי, הגיל הרך ובעלי צרכים מיוחדים. הדס לוקחת חלק בשיתופי פעולה חדשים בין מערכות ציבוריות שונות תוך שימוש במתודולוגיות של חשיבה עיצובית, מחקר ממוקד אנוש וכלים ויזואליים.
הדס בוגרת לימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי מכליל במכללה האקדמית הדסה, שם היא מלמדת כיום.
כשהיא לא בעבודה הדס נהנית ליצור ולאפות במטבח. מבחינתה כל עוגה היא יצירה חדשה והיא רואה באוכל דרך להכיר אנשים ואת הסיפור שלהם, ללמוד ולחנך. שואפת להמשיך לעצב חוויות יצירתיות עבור אנשים בבית, במוזיאון או בזמן המתנה בקופת חולים.