רוך, גבשושיות, גמישות, כובד – מתי לאחרונה נגעתם בחומר וחשתם את אלו בידיכם? הטכנולוגיה מציעה פתרונות הבאים להקל עלינו, אך בפועל היא מציבה בינינו לבין העולם חוצצים. המגע הישיר עם החומר הולך ומצטמצם, ואיתו גופנו שמתנוון ואנו נסמכים פחות ופחות על חושינו.
תוצר הפרויקט הוא משטח לישה המתשאל את היחסים בין הגוף, החומר החי והטכנולוגיה במטבח הביתי, תוך עידוד הגוף לחישה דרך אינטראקציה מגולמת (embodied interaction). במהלך הפעולה של לישת בצק, יחוש האדם מהמשטח אותות מגע של רטט וסיבוביות, שיאותתו לו לחוש את מרקם הבצק וגמישותו. הטכנולוגיה אינה מחליפה את הפעולה האנושית, אלא מעוררת את המודעות לחוש המישוש ודקויותיו.
בעולם בו המידע עובר דיגיטיזציה וכימות מתמיד, המשטח שופך אור על הידע שברשותנו ומציע דרך אינטראקטיבית חלופית לקלוט ולחוות מידע – במטבח ומעבר לו.
אני אוהב לבשל, לארח, להיות במגע בלתי אמצעי עם אוכל ועם אנשים. רואה את המטבח הביתי כמקום קדום בו אנו יכולים להתחבר לעצמנו, לחושים ולאינסטינקטים שלנו.אחרי עשור בחיל האוויר ועם תואר ראשון בכלכלה וניהול מאוניברסיטת בן גוריון, עשיתי שינוי בחיים והחלטתי ללכת אחרי התשוקה שלי - עיצוב, אוכל ומה שביניהם.