הפרויקט בוחן את הקשר הסימביוטי בין האמנים לכלים שהם משתמשים בהם כדי לעשות אומנות, ובפרט מדפסת התלת-ממד המשמשת היום רבים ככלי ליצירה. בחזית הפרויקט עומדת תמר, מדפסת התלת-ממד האמנית הראשונה בעולם, המאתגרת את המושג המבוסס של מי הוא אמן ומעלה את המכונה לעמדה של יצירתיות אוטונומית ובכך הופכת את היחסים אליהם אנחנו רגילים בין אמן לכלי. תמר היא זו שמשתמשת באדם ככלי. באמצעות דיאלוג עמו, יצירת האמנות שלה תופסת צורה. ביצירתה היא לוכדת את מהות הדיאלוג בקווים וצורות.
הפרויקט מציג את המיזוג של טכנולוגיה חדשנית וביטוי אמנותי, ומציע הצצה לעתיד שבו מכונות יתרמו לשיח האמנותי כאמנים אוטונומיים. התכוננו לחזות במסע מעורר מחשבה שמדמיין מחדש את תפקיד האמן ומבשר על עידן חדש של יצירתיות שיתופית.
שמי מור פלד. נולדתי בקיבוץ ניר יצחק שבעוטף עזה ולאחר מספר שנים במרכז אני חוזרת לגור בו עם משפחתי.
אני עוסקת באמנות בפיסול, וידאו וטכנולוגיה. עבודותיי מטשטשות את הגבול שבין האמנות לטכנולוגיה ובין מעשה היצירה למציאות הסובבת אותי. נקודת המוצא שלי נעוצה בשימוש בחפצים המהווים חלק בלתי נפרד מחיי, אותם אני משלבת עם טכנולוגיות מתקדמות. אני יוצרת באמצעות מידול, סריקה והדפסת תלת ממד. אני מפיחה חיים בסקיצות ידניות ודפי מחברת, או צילומים מהירים בטלפון – את הקסם אני מחוללת הודות לתוכנות מחשב ושפות-קידוד כמו פיתון ובכך אני מחברת בין אלגוריתם לאובייקט דומם. המחשבות שלי הופכות לפעולה המורכבת מהרבה החלטות קטנות אשר נרקמות שיכבה על גבי שיכבה. הן מושפעות אחת מהשנייה ויוצרות אובייקט או וידאו חדשים.